Kremet mango-yoghurtis

Tilbud på mango på Coop Extra gjorde at jeg bare «måtte» lage mangois. Valget falt på en kremete mango-yoghurtis. Denne kombinerer sødmen fra moden mango med gresk vanilje yoghurt. Resultatet? 7 desiliter is som gikk rett ned på en varm sommerdag!

Ingredienser til Creami Deluxe-beger (700 ml)

  • 200 g frossen mango (fersk går også bra)
  • 3,5 dl gresk yoghurt (jeg bruker naturell, men vanilje funker også) Her kan du også velge melk
  • 1–2 ss lønnesirup eller annen søtning etter smak
  • 1 ts vaniljeekstrakt/proteinpulver (valgfritt, men løfter smaken)
@iskongen.no

Coop hadde tilbud på mango, selvfølgelig ble det mangois! Oppskrift 1 hel mango 2 spiseskjer sukrin gold 1 kvart teskje med santagummi aka xantangummi Fyll opp med naturell yoghurt Frys i 24 timer. Tin litt på forhånd, spinn på gelato, respinn så mange ganger som må til. Evt juks med en dæsj melk. Denne fungerte bra å ta opp fra fryseren igjen! Godt fornøyd med kameraføringa denne gangen! 😂 Kalorier: ca. 322 kcal Protein: ca. 7 g Fett: ca. 4 g Karbohydrater: ca. 62 g Fiber: ca. 3 g Sukker: ca. 62 g #is #sommer #ninjacreami #isfluencer

♬ original sound – Iskongen.no – Iskongen.no

Slik gjør du:

  1. Bland alle ingrediensene til du har en glatt og kremet blanding.
  2. Sett begeret i fryseren i minst 24 timer
  3. Kjør på Lite Ice Cream eller gelato-innstilling.
  4. Respin til du får ønsket tekstur. Det kan lønne seg å glatte den ut med en skje mellom hver gang
  5. Funker det ikke med to repins, juks litt og ha i en liten dæsj melk

For mer tropisk smak kan du tilsette litt kokosmelk, legge i et par ananasbiter eller dandere med litt kokosmel. Siden proteinrike måltider er i vinden, så er det selvfølgelig å slenge oppi en scoop eller to med vanilje- eller nøytralt proteinpulver.

Denne isen kunne fint blitt solgt på en kafé, og du kan fint lage den på kjøkkenbenken din! Det beste med de ulike type is jeg har laget så langt er at jeg har full kontroll på hva som er i den. Selv om de fleste oppskriftene blir funnet på med en dæsj av noe og en annen dæsj av noe annet, så ble dette en perfekt balanse mellom søtt og syrlig, kremet og friskt.

Det er nok ikke en smak jeg går for hver uke, men isen i seg selv skal få fem av seks is!

Fem av seks is
Fem av seks is

Næringsinnhold – Mango-Yoghurtis (hilsen chat)

Ingredienser brukt i beregningen:

  • 200 g frossen mango
  • 350 g gresk yoghurt, naturell (10 % fett)
  • 1 ss lønnesirup (15 g)
  • 1 ts vaniljeekstrakt (uten sukker)

Næringsinnhold – hele begeret (ca. 400 ml):

NæringsstoffMengde ca.
Kalorier~430 kcal
Karbohydrater~36 g
– hvorav sukkerarter~32 g
Fett~22 g
– hvorav mettet fett~12 g
Protein~20 g
Kostfiber~3 g
Kalsium~300 mg
Vitamin C~50 mg